Mladi Zagrepčanin je i sâm sudjelovao u proceduri ždrijebanja pa je na neki način i sam sebi namijenio jednog od najnezgodnijih protivnika koje je mogao dobiti.

- Da, da sam mogao birati trojicu tenisača koje bih izbjegao na startu turnira, Berlocq bi sigurno bio jedan od njih. Eto, nisam imao previše sreće, ali što je tu je. Obično kada imam sreće sa ždrijebom, onda kiksam i izgubim, pa je ovo obrnuto možda dobar znak - ohrabrio se Borna.

Hrvat i Argentinac nikad prije nisu igrali međusobno, no 34-godišnji veteran iz Buenos Airesa dobro je poznat umaškoj publici. Prvi je puta u Stella Marisu gostovao još 2006., a ovo će mu biti ukupno već deveti nastup na hrvatskom turniru, a najbolji rezultat ostvario je prošle godine kada je stigao do polufinala.

Prođe li Ćorić dalje, u 2. kolu ga čeka pobjednik meča između lanjskog finalista Umaga Andreja Martina i Denisa Istjomina.

Ivan Dodig nakon pet godina ponovo će igrati u pojedinačnom dijelu turnira u Umagu, dobio je pozivnicu organizatora, a ždrijeb mu je za prvog suparnika namijenio Mariusa Copila. Na ATP razini nikada međusobno nisu igrali, no dva su puta odmjerili snage na Challengerima, oba puta u 2015., a što je još važnije oba je puta pobjedu upisao hrvatski tenisač. Sada će protiv trenutačno najboljeg rumunjskog tenisača imati priliku nastaviti seriju. Uspije li, sljedeći protivnik bit će mu bolji iz ogleda Gilles Simon - Marco Cecchinato.

Ćoriću i Dodigu u glavnom se ždrijebu, inače, mogu pridružiti još četiri hrvatska tenisača koja nastupaju u kvalifikacijama. Franko Škugor, Matija Pecotić, Rocco Savin i Nino Serdarušić u nedjelju počinju borbu koja bi ih u slučaju dvije pobjede mogla odvesti u glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Prvi nositelj turnira je Belgijanac David Goffin, 13. tenisač svijeta, a on će kao i sljedeća tri top nositelja: Gaël Monfils (2), Fabio Fognini (3) i Paolo Lorenzi (4), biti slobodan u prvom kolu.

Mečevi glavnog ždrijeba turnira počinju u ponedjeljak, a turnir završava u nedjelju, 23. srpnja.