Umag je ponosan što je bio prva stepenica na Marinovu teniskom putu stoga je razumljivo da se nedjeljno wimbledonsko finale u Londonu posebno pratilo i u kompleksu Stella Maris. Rijetko se ili gotovo nikada tako nešto događa, ali prolazi i šetnica oko Stadiona Goran Ivanišević u nedjeljno poslijepodne jedno su vrijeme bili - prazni. Razlog?

Svi koji vole tenis i koji su zbog tenisa došli na Plava Laguna Croatia Open Umag nisu propustili pogledati finale iz All England Cluba u Social Areni umaškog turnira.

Uz prijenos meča na velikom ekranu i prigodna osvježenja veliki se broj navijača skupio kako bi i iz Umaga poslali pozitivne vibracije našem teniskom asu u borbi protiv moćnog Rogera Federera. Kao što u Wimbledonu postoji popularno sastajalište domaćih navijača nazvano Murray Mountain (po prijašnjem se britanskom junaku zvalo Henman Hill), onda možemo reći da je i u Umagu u nedjelju učas nastala Čilić Beach.

Malo gdje se može dobiti prilika da udobno zavaljeni u ležaljke, tik uz more i uz šum valova te s pogledom na beskrajno plavetnilo gledate finale najvećeg svjetskog teniskog turnira. Eto, još jedan razlog zašto je Umag poseban i drugačiji od svih ostalih turnira...


I odmah je u početku Čilić dao povoda navijačima za pljesak i osmijehe na licima jer break-lopte je izborio tek što je meč na Središnjem terenu počeo. Nastavak meča, međutim, nije išao željenim tijekom, Federer i problemi s ozljedom bili su previsoka prepreka ovoga puta za Marina.

Iako je Umag svejedno bodrio našeg asa do kraja nadajući se čudu. Ovoga puta nije išlo, ali već i dolazak do finala Wimbledona svakako je fantastičan uspjeh za tenisača koji je 2005. u Umagu skupljao prva iskustva na Touru.

I nije to jedina poveznica Čilića i Umaga jer taman se u subotu, s datumom 15. srpnja, navršilo točno pet godina otkako je baš Marin osvojio umaški ATP turnir kao posljednji hrvatski tenisač kojem je to pošlo za rukom.