No, dok su njegove teniske vratolomije već svima poznate, Gaël je u Umagu pokazao da ima još neke skrivene talente. Jedan od njih svakako je ples, pa se tako osim s teniskim suparnicima Monfils na terenu morao boriti i protiv hrvatskog breakdance prvaka.

Battle Monfilsa i Luke Anakovića svakako je bio najspektakularniji dio u večeri kojom su dominirali smijeh, zabava i pozitivna atmosfera. Pridonijeli su tome glavni akteri ekshibicije, koji su u ležernom i opuštenom izdanju mogli pokazati svoje teniske vještine, ali su priliku pružili i drugima.

Na terenu su se tako s reketom u ruci u jednom trenutku pojavili i svi sakupljači loptica, dok su najinteresantniji gosti egzibicije bili braća Oliver i Marc Majdandžić. I dok mlađi jedva može proviriti pogledom preko mreže, reketom barataju kao veliki, a od subote se mogu hvaliti i da su zajedničkim snagama osvojili poen protiv svjetskih vedeta Goffina i Dodiga. Još se mogu i žaliti na suđenje jer je glavni sudac Marijan Pančevski propustio kazniti vragolastog Monfilsa za nepoštivanje fair-playa kada je uskočio kao pomoć svojim prijateljima protiv mladih nada pa klince namjerno prebacio lopticom.

Dvoje najsretnijih posjetitelja iz publike svakako su bili mladi hrvatski teniski navijač Gordan Fran Mileusnić i gost iz Njemačke Mika Kaplan. Oni su uz malo snalažljivosti pri hvatanju loptice na tribinama pa onda i malo spretnosti kod boćanja na terenu, osvojili putovanje u Milano na Next Gen ATP Finals koji će krajem sezone okupiti osam najboljih tenisača do 23 godine), odnosno u London na ATP Tour Finals gdje će se okupiti osam najboljih tenisača na svijetu.

Ovo je bila tek egzibicija otvorenja jer na Plava Laguna Croatia Openu Umag u srijedu, 19. srpnja igrat će se još jedna u kojoj će sudjelovati tri wimbledonska pobjednika: Goran Ivanišević, Pat Cash i Richard Krajicek. Ne treba sumnjati da će i tamo biti obilje zabave i atrakcije.