Istria Gourmet restoran je program tematskih večera degustacija i show cookinga, koji okuplja najbolje istarske restorane i internacionalne restorane s Michelin zvjezdicama, a sve s namjerom promocije destinacije Istra posjetiteljima turnira. Svaka večera ima dvojak, edutainment i infotainment karakter, sudionici će se informirati, ali i ponešto naučiti na zabavan način.

Sadržaj degustacija po danima možete naći u nastavku:

Konoba Puli Pineta, Žminj
(petak, 6.7.)

Juneći mišići u dresingu od samoniklog bilja
Rosa; Kabola

Bigule sa skutom i koprivom
Malvazija Istarska 2011.; Kabola

Domaći kravlji sir na gradelama
Malvazija Unica 2009.; Kabola

Juneća lešada - hren i topla salata od divlje rokulje
Malvazija Amfora 2007.; Kabola

Skuta na medu od maslačka sa parfeom od oraha
Muškat Momjanski; Kabola 2011.

Saznajte više


Trapan & Gretić, zagrebačko-istarski dvojac
(subota, 7.7.)

Piće dobrodošlice
Rubi rose 2011; Bruno Trapan

Terina od divljači, pistacijo salata od šljive i mente, krema od marelica, krema od avokada, kreker od oraha
Malvazija Ponente 2011.; Bruno Trapan
Juha od špinata, krema od slanine, slani smrznuti jogurt, Jakobova kapica, lavanda, prženi bosiljak
Malvazija Uroboros 2010.; Bruno Trapan

Sous vide brancin, lisičarke, bob, vlasac, crvena blitva, zelena jabuka, riblji nage
Teran Terra Mare 2010; Bruno Trapan

Teleći entrecote, smokva, krema od krumpira, navet, ulje od peršina, creme brulee od gusje jetre, Micro salata; Jus
Revolution cuvee 2010; Bruno Trapan

Čokoladni fondant, Pot de creme od čokolade, žele od maline
Syrah Shuluq 2009; Bruno Trapan

Saznajte više


Moreno Degrassi i Taverna Pergola, Zambratija
(nedjelja, 8.7.)

"Smotani" tramezzin s brancinom i dinjom
Viognier Contarini 2011.; Moreno Degrassi

Krem juha od koromača s nježnim jastogom
Malvazija Bomarchese 2011. ; Moreno Degrassi

Tris bombončića
(rep od škampa i jakove kapice krokantno pečeni u 3 razna kaputića)
Sauvignon Contarini 2011. ; Moreno Degrassi

File lista na posteljici purea od bosiljka
Terre bianche cuvee blanc 2010. ; Moreno Degrassi

Mille foglie sa vanilijom
Muškat S. Pellegrin 2010. ; Moreno Degrassi

Saznajte više


Čok: Stazama istarskog terroira, Novigrad
(utorak, 10.7.)

Tapenada; mljevene masline na raženom kruhu
Malvazija CUJ

Carpaccio od orade
Malvazija CUJ

Riblja pašteta
Chardonnay MAKALE

Ravioli s bijelom ribom i vrganjima
Malvazija BAŠTINA

File od brancina na pari i posteljici od krumpira i celera
Rose CUJ

Ovčja skuta s medom i peludi
Muškat ŠPEKULA

Saznajte više


Batelina: Konoba o kojoj se ispredaju legende, Banjole
(srijeda, 11.7.)

Marinada od trilja
Malvazija Festigia 2011.; Vina Laguna

Confit od morske mačke / pašteta od jetrice grdobine na marmeladi od luka
Malvazija Riserva 2011. ; Vina Laguna

Brudet s palentom
Castello Festigia 2011. ; Vina Laguna

Tagliata od palamide / saté od kadela s umakom lista maslačka
Cabernet Sauvignon Festigia 2011. ; Vina Laguna

Crema mascarpone sa smokvama u crnom vinu / želatina od mente s mousseom od čokolade i amaretta
Muškat ruža; 2011. ; Vina Laguna

Saznajte više


Agencija za ruralni razvoj Istre i Lf Catering: Meso istarskog magarca
(četvrtak, 12.7.)

Aperitiv:Teran Rose'; Cattunar; 2011.

Prešana rebra od Istarskog tovara s dadolatom od malanzana
Malvazija; Cattunar; 2011.

Kotlet od Istarskog tovara u prezemolati sa smokvama i spaghetinima od cikle
Cabernet Sauvignon; Cattunar 2008.

Koljenica od Istarskog tovara u "koruni"
Teran barrique; Cattunar 2006.

Provokacija Cheff-a Roberat Perića
Krema od fažola s žličnjakom od bijele čokolade i mladog špinata u košarici od mrkve
Muškat ruža; Cattunar; 2011.

Saznajte više


Pikol: Slovenski majstori jadranske ribe, Nova Gorica, Slovenija
(petak, 13.7.)

Mariniran filet od tune s crnim tartufom
Rose`Refošk 2011., Veralda

Carpaccio od brancina na rukoli sa jagodama, grejpfrutom, limetom i kestenovim medom
MALVAZIJA Prestige 2011, Veralda

Jakopove kapice na ananasu i cedrovim sokom
Malvazija Prestige 2010, Veralda

Bleki; domaća tjestenina sa bobom, grancievolom i peperoncinom
Cabernet souvignon 2008., Veralda

Hobotnica u peći s kakaom, balzamskim octom "Sesto senso" I krokantnom palentom od crvenog plemenitog kukuruza
Merlot Riserva 2007., Veralda

Sorbet od duhana
Rose` Brut; Veralda

Saznajte više


La Peca: talijanski restoran s 2 Michelinove zvjezdice
(nedjelja, 15.7.)

Tartar od škampi u istarskoj buzari
Špageti sa crvenim lukom Cannara, kavijarom i sirovim trigliama

Rižoto na kremi od burrate s prosušenim okusima i mirisima Mediterana
Romb u loncu s juhom od istarskih šloljaka sa "lemon grasom", borovnicama i lisičarkama

Caldo freddo sa marakujom i limetom
Galatina sa jagodama, meringama i maćuhicama

Saznajte više