Istria Gourmet restoran je program tematskih večera degustacija
i show cookinga, koji okuplja najbolje istarske restorane i
internacionalne restorane s Michelin zvjezdicama, a sve s namjerom
promocije destinacije Istra posjetiteljima turnira. Svaka večera
ima dvojak, edutainment i infotainment karakter, sudionici će se
informirati, ali i ponešto naučiti na zabavan način.
Sadržaj degustacija po danima možete naći u
nastavku:
Konoba Puli Pineta, Žminj
(petak, 6.7.)
Juneći mišići u dresingu od samoniklog bilja
Rosa; Kabola
Bigule sa skutom i koprivom
Malvazija Istarska 2011.; Kabola
Domaći kravlji sir na gradelama
Malvazija Unica 2009.; Kabola
Juneća lešada - hren i topla salata od divlje rokulje
Malvazija Amfora 2007.; Kabola
Skuta na medu od maslačka sa parfeom od oraha
Muškat Momjanski; Kabola 2011.
Saznajte više
Trapan & Gretić, zagrebačko-istarski dvojac
(subota, 7.7.)
Piće dobrodošlice
Rubi rose 2011; Bruno Trapan
Terina od divljači, pistacijo salata od šljive i mente, krema od
marelica, krema od avokada, kreker od oraha
Malvazija Ponente 2011.; Bruno Trapan
Juha od špinata, krema od slanine, slani smrznuti jogurt, Jakobova
kapica, lavanda, prženi bosiljak
Malvazija Uroboros 2010.; Bruno Trapan
Sous vide brancin, lisičarke, bob, vlasac, crvena blitva, zelena
jabuka, riblji nage
Teran Terra Mare 2010; Bruno Trapan
Teleći entrecote, smokva, krema od krumpira, navet, ulje od
peršina, creme brulee od gusje jetre, Micro salata; Jus
Revolution cuvee 2010; Bruno Trapan
Čokoladni fondant, Pot de creme od čokolade, žele od maline
Syrah Shuluq 2009; Bruno Trapan
Saznajte više
Moreno Degrassi i Taverna Pergola, Zambratija
(nedjelja, 8.7.)
"Smotani" tramezzin s brancinom i dinjom
Viognier Contarini 2011.; Moreno Degrassi
Krem juha od koromača s nježnim jastogom
Malvazija Bomarchese 2011. ; Moreno Degrassi
Tris bombončića
(rep od škampa i jakove kapice krokantno pečeni u 3 razna
kaputića)
Sauvignon Contarini 2011. ; Moreno Degrassi
File lista na posteljici purea od bosiljka
Terre bianche cuvee blanc 2010. ; Moreno Degrassi
Mille foglie sa vanilijom
Muškat S. Pellegrin 2010. ; Moreno Degrassi
Saznajte više
Čok: Stazama istarskog terroira, Novigrad
(utorak, 10.7.)
Tapenada; mljevene masline na raženom kruhu
Malvazija CUJ
Carpaccio od orade
Malvazija CUJ
Riblja pašteta
Chardonnay MAKALE
Ravioli s bijelom ribom i vrganjima
Malvazija BAŠTINA
File od brancina na pari i posteljici od krumpira i celera
Rose CUJ
Ovčja skuta s medom i peludi
Muškat ŠPEKULA
Saznajte više
Batelina: Konoba o kojoj se ispredaju legende, Banjole
(srijeda, 11.7.)
Marinada od trilja
Malvazija Festigia 2011.; Vina Laguna
Confit od morske mačke / pašteta od jetrice grdobine na marmeladi
od luka
Malvazija Riserva 2011. ; Vina Laguna
Brudet s palentom
Castello Festigia 2011. ; Vina Laguna
Tagliata od palamide / saté od kadela s umakom lista
maslačka
Cabernet Sauvignon Festigia 2011. ; Vina Laguna
Crema mascarpone sa smokvama u crnom vinu / želatina od mente s
mousseom od čokolade i amaretta
Muškat ruža; 2011. ; Vina Laguna
Saznajte više
Agencija za ruralni razvoj Istre i Lf Catering: Meso istarskog
magarca
(četvrtak, 12.7.)
Aperitiv:Teran Rose'; Cattunar; 2011.
Prešana rebra od Istarskog tovara s dadolatom od malanzana
Malvazija; Cattunar; 2011.
Kotlet od Istarskog tovara u prezemolati sa smokvama i
spaghetinima od cikle
Cabernet Sauvignon; Cattunar 2008.
Koljenica od Istarskog tovara u "koruni"
Teran barrique; Cattunar 2006.
Provokacija Cheff-a Roberat Perića
Krema od fažola s žličnjakom od bijele čokolade i mladog špinata u
košarici od mrkve
Muškat ruža; Cattunar; 2011.
Saznajte više
Pikol: Slovenski majstori jadranske ribe, Nova Gorica,
Slovenija
(petak, 13.7.)
Mariniran filet od tune s crnim tartufom
Rose`Refošk 2011., Veralda
Carpaccio od brancina na rukoli sa jagodama, grejpfrutom, limetom
i kestenovim medom
MALVAZIJA Prestige 2011, Veralda
Jakopove kapice na ananasu i cedrovim sokom
Malvazija Prestige 2010, Veralda
Bleki; domaća tjestenina sa bobom, grancievolom i
peperoncinom
Cabernet souvignon 2008., Veralda
Hobotnica u peći s kakaom, balzamskim octom "Sesto senso" I
krokantnom palentom od crvenog plemenitog kukuruza
Merlot Riserva 2007., Veralda
Sorbet od duhana
Rose` Brut; Veralda
Saznajte više
La Peca: talijanski restoran s 2 Michelinove zvjezdice
(nedjelja, 15.7.)
Tartar od škampi u istarskoj buzari
Špageti sa crvenim lukom Cannara, kavijarom i sirovim
trigliama
Rižoto na kremi od burrate s prosušenim okusima i mirisima
Mediterana
Romb u loncu s juhom od istarskih šloljaka sa "lemon grasom",
borovnicama i lisičarkama
Caldo freddo sa marakujom i limetom
Galatina sa jagodama, meringama i maćuhicama
Saznajte
više