ATP stadion Goran Ivanišević
Hr En

Istria Gourmet Festival

S četvrt stoljeća dugom tradicijom umaški turnir ima veliku važnost za prepoznatljivost destinacije. Već osam godina, Istria Gourmet festival upotpunjuje umaški teniski event gostovanjima biranih partnera među istarskim restoranima, vinarima i maslinarima.

Za uživanje nakon tenisa u festivalskoj zoni, odabir nije lak, od fine dining ambijenta Istrian Gourmet Restorana s biranom gourmet ponudom, uz modernu viziju tradicionalnih specijaliteta istarske kuhinje u Našoj kužini, do ležernog ambijenta Taste Istria zone s bogatom wine & gourmet ponudom na više od 30 degustacijskih punktova. Taste Istria zona je i mjesto održavanja popularnih vinskih degustacija Skrivene čari istarskih vina, te predstavljanja uspješnih wine & gourmet projekata regije.

Više informacija uskoro o novitetima koje pripremamo za turnir 2018.g. u gourmet ponudi turnira.

Restoran info

Istria Gourmet Restoran by Zigante tartufi

Četvrtu godinu zaredom, u posebnom ambijentu Istria Gourmet Restorana, svoje specijalitete prezentirat će Restaurant Zigante, jedan od hrvatskih restorana na listi preporuka 2017. Michelin vodiča za Istru.

Restoran Zigante prepoznat je kao restoran s dugogodišnjom tradicijom pripremanja jela od istarskog tartufa, kojeg stručno priprema Chef Damir Modrušan.

Radno vrijeme: 13.-22.7.2018. (petak-nedjelja), 18.00-02.00h
Obavezna rezervacija u terminima 20.-22.7.2018.

Preuzmite Menu 2017.

Kontakt:
Tel. +385 (0)52 664-302
Mob. +385 (0)91 4 777 410
E-mail: info@livadetartufi.com
Web: www.restaurantzigante.com 

Chef Damir Modrušan

"Tartuf, kao vrhunska namirnica prepoznatljiva za Istru i Livade, bit će predstavljen kroz varijacije crnog tartufa. Veselimo se teniskoj atmosferi Umaga, pozdravljamo cijenjene goste, i nadamo se da ćete u našim Menijima naći nešto po svom guštu. Vidimo se!".

Menu Royal Prestige

Pet sljedova vrhunskog mesnog užitka

Menu Gold

Pet sljedova vrhunskog ribljeg užitka

Specijal "Zigante boškarin burger"

Naša kužina

Naša kužina by LF Restoran

Modernu interpretaciju istarskih tradicionalnih jelovnika u Našoj kužini, četvrtu godinu predstavit će nam vrhunski catering servis LF Restorana, istarskoj publici poznat kroz jednostavnu kreativnost Chefa Roberta Perića. 

Biti tradicionalan u izboru namirnica, ali istovremeno baratati modernim tehnologijama u pripremi i serviranju hrane, osobitosti su koje opisuju gastronomiju LF Restorana.

Radno vrijeme: 13.-22.7.2018. (petak-nedjelja), 12.00-02.00h
Obavezna rezervacija u terminima 20.-22.7.2018.

Kontakt:
Velka Šuran
Telefon: 099 5999 585
Email: velka@lf-vjencanja.com

Chef Robert Perić

"Istra je nedvojbeno najsjajnija zvjezda hrvatske gastronomije,a Umag mjesto gdje gastronomija u 10 dana turnira zablista u punom sjaju.Imamo veliku odgovornost i obvezu kvalitetno predstaviti sve potencijale lokalnih namirnica u kreativnim i inovativnim jelima LF tima, uz nezaobilaznu dozu šarma i puno uživanja.Vidimo se!"

Mesni degustacijski Menu

Tri sljeda vrhunskog mesnog užitka

Riblji degustacijski Menu

Tri sljeda vrhunskog ribljeg užitka

Posebna ponuda Tapas menu

Taste Istria

TASTE ISTRIA

U ležernoj zoni s degustacijskim punktovima, uz glazbenu kulisu evergreen hitova, kušajte poznate istarske specijalitete:

  • 30 degustacijskih punktova: birani istarski vinari, vrhunski istarski pjenušci, tartufi, istarski pršut i sir, proizvodi od boškarina, izbor rakija uz brojne domaće specijalitete
  • nagrađivane vinarije 2017.g. s liste Decantera i IWC-a u Taste Istria zoni: Benvenuti, Degrassi, Fakin, Franković, Kozlović, Matošević, Misal, Tomaz, Veralda, Vina Istria.
  • degustacijski bonovi s pravom degustacija
  • brendirane staklene čaše za korištenje u zoni

2018. godina nosi novitete u tradicionalnoj najposjećenijoj gourmet zoni turnira, više informacija uskoro.

Radno vrijeme: 13.-22.7.2018. (petak-nedjelja), 19.00-04.00h

ARMAN F.
AURA
BENVENUTI
CATTUNAR
CORONICA
CUJ
DEGRASSI
FRANKOVIĆ
GERŽINIĆ
KABOLA
KOZLOVIĆ
MATOŠEVIĆ
MISAL
PRELAC
ROSSI
TOMAZ
VERALDA
VINA LAGUNA
ZIGANTE
AZZRI
PISINIUM
PODRAVKA
TZ BRTONIGLA
CAPO
NOVACCO
RAVALICO
Taste Istria 2016.
Taste Istria 2015.
Taste Istria 2014.
Vinske degustacije text

Skrivene čari istarskih vina

Vinske degustacije Skrivene čari istarskih vina stvorene su 2012.g kao rezultat uspješne suradnje turnira s najvišim vinskim autoritetima Istre, Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom. Do 2018.g. na vinskim degustacijama umaškog turnira degustiralo se 116 vina iz 27 vrhunskih istarskih vinskih podruma. 

Na jednosatnim kušanjima vina predstavljaju se vinske teme, uz vinare koji predstavljaju osobine istarskih autohtonih sorti kroz svoja vina. Sudionicima kušanja stručnu pomoć pruža Sommelier HSK-a Emil Perdec upoznavajući ih s profesionalnim svijetom kušanja vina, a ležernu atmosferu  održava moderatorica Antonija Mandić. U sklopu svakog kušanja, prilagođenom profesionalnom metodom ocjenjivanja sudionici boduju izgled, miris i okus vina, birajući dnevne tematske vinske pobjednike, te u konačnici pobjedničko, najbolje ocjenjeno ATP vino. 

Degustacije će se održati svaki dan, od 16. do 21. srpnja 2018., u Taste Istria zoni (od 21h).

Do objave programa 2018.g., pogledajte program 2017.

ATP vino 2017.

Svježa malvazija 2016., Franković

Josip Franković

ATP vino 2016.

Barbarossa 2015., Tomaz

Klaudio Tomaz

ATP vino 2015.

Teran 2010., Kabola

Marino Markežić

ATP vino 2014.

Malvazija 2013., Cattunar

Franko Cattunar

ATP vino 2013.

Rose 2012., Veralda

Luciano Visintin

ATP vino 2012.

Grand teran 2008., Coronica

Moreno Coronica

Uvodni tekst

Masterclass

Naslanjajući se na odlično prihvaćene vinske degustacije Skrivene čari istrskih vina, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, za odabranu vinsku publiku, organizirane su Masterclass degustacije istarskih vina i rakija, uz gostujuće svjetske vinske autoritete.

Na Masterclassu 2015.g. istarska vina degustirao je Paolo Basso, najbolji svjetski sommelier 2013.g., a Giuseppe Vaccarini, dugogodišnji predsjednik ASI-a (Association de la Sommellerie Internationale) i autor brojnih sommelier priručnika, degustirao je istarske rakije 2016.g. Vodeća hrvatska sommelierka Daniela Kramarić, predstavila je svoju selekciju malvazija različitih godišta, stilistika i područja, na posebnoj Masterclass degustaciji 2016.g.

Masterclass 2017. godine nudila nam je promišljanje vinskih tema kroz oči Suwija Zlatića, najboljeg sommeliera Austrije za period 2014.-2017.g., ambasadora du champagne 2016., Vineus sommelier za 2016.g. i jednog od najboljih europskih stručnjaka za Sake. Tema Masterclassa u 2017. godini, usporedba istarskih i austrijskih vina, otvorila je vrata u vinski svijet van Istre. 

Masterclass 2017.
Istarska vs. austrijska vina, Suwi Zlatic
Masterclass 2016.
O istarskoj rakiji, Giuseppe Vaccarini
Masterclass 2016.
Svijet malvazija, Daniela Kramarić
Masterclass 2015.
Malvazije i Terani, Paolo Basso
Plava Laguna Triglav HEP Franck Peugeot INA T-COM American Express Melia Emirates Stella artois Podravka Nike Hrvatska Istra Grad Umag