Restoran Pergola u obiteljskoj tradiciji od 1996. nalazi se u Zambratiji, malom ribarskom mjestu na putu od Umaga prema Savudriji.

Za Chefa Fabrizia Vežnavera, pripema jela je umjetost, maštovito spajanje tradicije s novim namirnicama, uz doživljaj jela svim osjetilima.

Rad i trud restorana Pergola nagrađen je mnogobrojnim priznanjima i uvršten u važne enogastronomske vodiče. Uz prestižne svjetske kulinarske vodiče kao što su Gault Millau, Le Guide de l Espresso, Magnar Ben, Venezie a tavola, od 2015.g., restoran je dio prestižne udruge kuhara JRE, a konačna potvrda viziji Chefa, stigla je 2017.g. s preporukom u Michellinovom vodiču za Istru.

Restoran Pergola će se na umaškom turniru predstaviti kroz tri jela koja ćete moći degustirati na Michellin punktu : 

  • Sendvič od kvarnerskog škampa s malinama
  • Hobotnica & Mayo
  • Jakovljeva kapica, smokve i balzamični ocat